|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Pumpkin pie (Američka pita od bundeve)
Miriše na Božić :) Preuzeto sa sajta joyofbaking
Kuvar: Ana RR
Vrsta jela: Deserti, Kolači, Božićna jela, Praznična jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 14)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI
Bundevu operite, isecite joj dršku, prepolovite i očistite od semenki. Pleh obložite pek papirom ili folijom, bundevu poslažite sa korom na gore (kao na slici) i stavite da se peče na 200 stepeni oko sat vremena. Gotova je kada nož ili viljuška lako ulazi u bundevu. Izvadite bundevu iz rerne, okrenite je na gore i ostavite da se dooobro ohladi. Za to vreme zamesite testo. 15ak minuta pre mešenja testa, stavite puter u zamrzivač zajedno sa vodom (u koju možete dodati par kocki leda). U posudu za mešenje sipajte brašno, dodajte mu šećer i so i dobro promešajte. Izvadite puter i vodu iz zamrzivača, puter isecite na kockice. Ja sam ovo radila u velikom blenderu ali može i ručno. Dakle ako radite ručno, uzmite viljušku pa sa njom drobite puter u brašno (ali ne sasvim, treba da ostane i malo komadića putera). Onda počnite da dodajete ledenu vodu (ako se stvorio led na vrhu, razbijte ga ali ga nemojte dodavati u testo). Vode treba tek toliko da možete slepiti testo, zato je dodajte kašiku po kašiku. Testo ne treba mesiti, samo toliko da možete da formirate kuglu koju stavite u providnu foliju, malo ga slepite i stavite u frižider na sat vremena. Kada je testo spremno, izvadite ga iz frižidera i razvucite ga na pobrašnjenoj podlozi. Razvijte ga na veličinu kruga 33 cm. Prebacite testo u kalup i prstima lepo formirajte talase. Preko testa stavite aluminijumsku foliju pa istresite npr pasulj ili pirinač (zbog težine, da se testo ne podiže prilikom pečenja) i stavite da se peče nekih 25 minuta na 190 stepeni. Do tada se bundeva ohladila. Kašikom izdubite meso i stavite ga u blender/multipraktik. Miksajte malo pa otvorite i promešajte, pa opet miksajte pa opet otvorite i promešajte i tako dok ne dobijete potpuno glatku masu koju ćete dalje koristiti za fil.

SASTOJCI ZA FIL
Sada pripremamo fil. Umutite jaja viljuškom, dodajte ostale sastojke i lepo promešajte. Slatka pavlaka se dodaje tečna, ne muti se. Sipajte fil preko kore i poravnajte. Stavite da se peče na 190 stepeni, otprilike 45 minuta. Kada proveravate da li je pečeno, nož treba da izađe čist (biće vlažan ali čist). Pitu izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi, nekih sat vremena. Ako želite, možete ukrasiti umućenom slatkom pavlakom. Secite na parčad i služite.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here