|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

FIL
500 grama mlevenog mesa
50 grama slanine
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica začina C
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica aleve paprike
2 komada šargarepe
150 grama pirinča
0.5 dl ulja
PAPRIKE
12 komada paprika babura
SOS
1 kašika ulja
2 kašike brašna
2 kašike šećera
1 prstohvat peršuna
1 dl kuvanog paradajza
pola kašičice začina C
pola kašičice aleve paprike
pola kašičice mlevenog bibera
pola kašičice soli

Punjene paprike
Jelo za sva godišnja doba
Kuvar: dunja RR
Vrsta jela: Jela od povrća, Jela od mesa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 6)
Uputstvo za pripremu jela
FIL
Pirinač očistiti i dobro oprati, da voda bude bistra (isprati skrob).Na ulju propržiti sitno naseckanu slaninu, pa propržiti sitno iseckan crni luk, beli luk, dodati narendanu šargarepu i celer, pa dinstati još 5 minuta.Dodati mleveno meso, umešati u postojeću masu i pržiti, dodati so i biber. Pred kraj dodati začin C, alevu papriku i oceđen pirinač. Isključiti ringlu i dok je topla, još malo propržiti, mešajući.

PAPRIKE
Paprike oprati i izvaditi im seme sa peteljkom. Kad se masa prohladi, puniti izdubljene paprike, ali ne puniti do vrha jer pirinač nabubri. Zatvoriti ih komadom svezeg paradajza, a moze i kolutovima krompira ili komadima sveže paprike. Paprike uspravno poređati u šerpu, tako da cela šerpa bude ispunjena, da se paprike ne bi prevrnule pri kuvanju. Šupljine se mogu popuniti krompirom. Naliti vodom paprike i staviti da se kuvaju oko 20 minuta.

SOS
Pri kraju kuvanja pripremiti paradajz sos: zagrejati malo ulja pa propržiti brašno. Nalivati postepeno kuvanim paradajzom i doliti malo vode,a zatim dodati prstohvat seckanog peršuna. Začiniti solju, Začinom C, biberom i dodati šećer, da se dobije slatko-kiseli sos. Sosom preliti paprike, pustiti da malo krčka, a zatim staviti u rernu da se zapeku 15 minuta na 180`C.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here