Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Klasične punjene paprike kakve pravi moja mama. Znam da svako ima svoj recept ali ove su meni omiljene.
Kuvar:melika Vrsta jela:Jela od mesa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1,5 h Težina pripreme:3/5 Broj osoba:4
(br. glasova 5)
Uputstvo za pripremu jelaPRIPREMA JELA
Paprike operite, izvadite peteljke i semenke. Pomešajte meso sa rižom, sitno seckanim lukom, belim lukom, posolite i pobiberite. Paprike napunite smesom i poredjajte u šerpu čije ste dno blago nauljili.Naspite vode, pokrijte i kuvajte 40-ak minuta. Kada paprike budu pri kraju u maloj serpici zagrejte 2 kasike ulja ili margarina bolje i na njemu popržite 2 kašike paradajz pirea i jako malo brasna. Dodajte vodu i zalijte njime paprike.Pustite da se kuva dok se malo ne zgusne i servirajte
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.