Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaSASTOJCI
Očistiti patlidžane, iseći na pola po dužini i izdubiti. Deo koji nam ostaje kada izdubimo iseckati na sitne komade, i ostaviti za kasnije.
Polutke koje su izdubljene blanširati u slanoj vodi nekih minut dva, pa izvaditi i ocediti, a onda poređati u nauljen pleh.
Sitno iseckati crni luk i početi sa dinstanjem, kad malo omekša, ubaciti iseckan patlidžan. Nakon minut dva dodati tome sitno iseckano pileće belo meso, prethodno začinjeno začinom C sa ukusom piletine. Pred sam kraj dinstanja, dodati iseckan beli koziji sir, i začine. Na kraju dodati 250 grama milerama. I sve izmešati.
Puniti polutke patlidžana, i na kraju sve preliti sa 500 gr umućenog milerama ( može se dodati još začina, ili ljute mlevene paprike, ko voli pikantnije)
Peći u rerni nekih 30--40 minuta, dok se ne uhvati lepa korica, onda samo posuti rendanim kozijim kačkavaljem, i vratiti u rernu na par minuta da se još malo zapeče.
Služiti uz obareni pirinač.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.