|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (11.04.-15.04.2020) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Punjeni slatki trouglovi
Sa euro-kremom, odlični!
Kuvar: JacaTot
Vrsta jela: Testa, Deserti, Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Sjediniti kvasac sa mlakom vodom i šećerom pa ostaviti da nadođe. Posebno sjediniti jogurt sobne temperature, ulje, polovinu brašna i so pa dodati nadošao kvasac. Promešati varjačom, a zatim uz postepeno dodavanje brašna rukom umesiti meko testo. Umešeno testo odmah podeliti na 6 jufki. Razvući prvu jufku do veličine plitkog tanjira i premazati je sa 20 g omekšalog margarina. Razvući drugu jufku, prebaciti preko prve i opet premazati sa 20 g omekšalog margarina. Tako naslagati sve jufke. Poslednja, šesta jufka se ne premazuje. Ovako složeno testo pokriti krpom i ostaviti da miruje 45 minuta, a potom razvući u što veći kvadrat.

JOŠ TREBA
Razvučeno testo iseći na manje kvadrate. Na svaki kvadrat staviti po kašičicu euro-krema. Preklopiti kvadrate tako da se dobiju trouglovi. Oblikovane trouglove ređati u pleh obložen pek-papirom. Ostaviti ih da se odmaraju dok se rerna greje na 220 stepeni. Pre pečenja premazati ih umućenim jajetom i na svaki staviti kockicu margarina. Peći 20-25 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju, a zatim ih izvaditi iz rerne, poprskati vodom da omekšaju i pokriti krpom. Ostaviti tako nekoliko minuta, a zatim posuti šećerom u prahu.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here