RAW torta od jagoda, nešto sasvim drugačije!
Zdravo a preukusno. Slatko a bez šećera. Tajna je u dehidriranom voću i urmama!
Uputstvo za pripremu jela
HELJDA
Heljdu dobro oprati, sipati u teglu, preko nje vezati gazu, pričvrstiti gumicom i okrenuti naopako. Ovako će se napraviti klice, treba da proklija. Svakodnevno heljdu isprati i ponovo vratiti gazu i držati teglu obrnutu da iscuri voda.
Nakon dva-tri dana, proklijaće.
KORA 1
Izblendati sve. Ja prvo izblendam banane pa sve ostalo, tako mi se najlakše ujednači smesa.
Smesu razvući na pek papiru pleha od rerne i sušiti u rerni preko noći na 40 stepeni, sa otvorenim vratima. Ja imam rernu sa ventilatorom. U svakom slučaju, treba na dodir da bude kompaktna kada je gotova.
KORA 2
Uraditi sve kao i za prvu koru.
FIL
Postupak - Oraščiće potopiti u vodu na 4-6 sati, vodu prosuti. Urme isto namočiti, vodu sačuvati. Staviti u blender oraščiće, urme, vodu, sok od limuna i vaniliju. Dooobro proraditi. Treba da bude više gusto nego retko, po potrebi dodajte još malo vode.
VOĆE
Postupak - Preseći kore na pola i ređati kao i svaku tortu - red kore - red fila - red voća, dok ne potrošite sastojke! Prijatno!
Saveti
Ovo je potpuno prirodan i zdrav kolač koji ukusom ne zaostaje ni za jednim kremastim kolačem. Moji klinci ga obožavaju!
Pogodan je za post na vodi!