Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:petkovica Vrsta jela:Torte Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:2,5 h Težina pripreme:3/5 Broj osoba:25
(br. glasova 7)
Uputstvo za pripremu jelaDEZERT
Umutiti 9 belanaca sa 9 kašika šećera, dodati 2 kašike brašna, 1 kašiku ulja i 18 kašika mlevenih lešnika. Lagano izmešati varjačom. Usuti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Na isti način napraviti još jednu koru. Iseći ih na pola, tako da se ukupno dobiju 4. Žumanca i 2 jaja dobro umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, sipati u šerpu i kuvati na pari oko 20 minuta uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja, kad varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu za kuvanje i mešati da se otopi. Maslac i margarin umutiti, pa izmiksati sa dobro ohlađenim filom. Na tacnu staviti koru, preko fil (četvrtinu ukupne količine), opet koru pa fil...4 kore, 4 reda fila. Tortu filom završiti.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.