Riblja čorba
Za sve one koji vole riblju čorbu
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI:
Ribu skuvati u vodi i odvojiti je od kostiju,usitniti je,a vodu u kojoj se kuvala procediti i odvojiti sa strane(za čorbu).U lonac usuti ulje,dodati c biber u zrnu,c lovorov list,seckani crni luk,rendanu šargarepu,upržiti.Dolivati vodu i upržiti dok ne postane kašasto.Dodati slatku c alevu papriku,c suvi biljni začin,so i upržiti.Sipati 1 l vode,ubaciti celu svežu papriku,sitno seckani beli luk,koren peršuna i celera(ceo koren,ne seckati,već samo oljuštiti i oprati).Kuvati 20 minuta.
I JOŠ:
Rastvoriti kesicu c začina za riblju čorbu(po uputstvu sa kesice)i sipati u lonac,dodati c bujon,izmešati.Umešati pasirani paradajz i naliti vodom u kojoj se kuvala riba(ona voda koju ste procedili i odvojili sa strane).Dodati po ukusu majčinu dušicu,c bosiljak i c beli luk u granulama.Ubaciti usitnjenu ribu,poklopiti i kuvati na umerenoj vatri dok se riba ne ukuva.Gotovo jelo zakiseliti po ukusu i poslužiti.
Saveti
Najbolje je koristiti više vrsta ribe-šarana,kečigu i oslića.Prijatno!