|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

SASTOJCI:
2 kg ribe
po potrebi Ulje
3 glavice crnog luka
2 cele šargarepe
4 lista lovora
10 zrna bibera
3 kašike slatke C aleve paprike
2 kašike C suvog biljnog začina
po ukusu so
1 cela sveža paprika
3 čena belog luka
I JOŠ:
1 koren celera
1 koren peršuna
1 kesica C začina za riblju čorbu
500 ml pasiranog paradajza
po ukusu C beli luk u granulama
po ukusu majčina dušica
po ukusu C bosiljak
po potrebi voda
1 kockica C bujona
po ukusu sirće

Riblja čorba
Za sve one koji vole riblju čorbu
Kuvar: flamingos
Vrsta jela: Supe i čorbe, Jela od ribe i morskih plodova, Jela od povrća, Posna jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 6)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI:
Ribu skuvati u vodi i odvojiti je od kostiju,usitniti je,a vodu u kojoj se kuvala procediti i odvojiti sa strane(za čorbu).U lonac usuti ulje,dodati c biber u zrnu,c lovorov list,seckani crni luk,rendanu šargarepu,upržiti.Dolivati vodu i upržiti dok ne postane kašasto.Dodati slatku c alevu papriku,c suvi biljni začin,so i upržiti.Sipati 1 l vode,ubaciti celu svežu papriku,sitno seckani beli luk,koren peršuna i celera(ceo koren,ne seckati,već samo oljuštiti i oprati).Kuvati 20 minuta.

I JOŠ:
Rastvoriti kesicu c začina za riblju čorbu(po uputstvu sa kesice)i sipati u lonac,dodati c bujon,izmešati.Umešati pasirani paradajz i naliti vodom u kojoj se kuvala riba(ona voda koju ste procedili i odvojili sa strane).Dodati po ukusu majčinu dušicu,c bosiljak i c beli luk u granulama.Ubaciti usitnjenu ribu,poklopiti i kuvati na umerenoj vatri dok se riba ne ukuva.Gotovo jelo zakiseliti po ukusu i poslužiti.

Saveti
Najbolje je koristiti više vrsta ribe-šarana,kečigu i oslića.Prijatno!


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here