Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:Iva6 Vrsta jela:Ostala jela Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1 h Težina pripreme:2/5 Broj osoba:4
(br. glasova 4)
Uputstvo za pripremu jelaBUKOVACE
U serpi zagrejati maslac i proprziti sitno seckan crni luk.Posle 5-6
minuta dodati ociscene bukovace, zacinom c prziti jos 5-6
minuta, uz povremeno mesanje.Zatim dinstati pola sata,dolivajuci vodu
po potrebi.Pri kraju dinstanja posoliti i pobiberiti po ukusu,dodati
kiselu pavlaku i skloniti sa sporeta.
RIZOTO
U serpi zagrejati ulje i proprziti pirinac.Naliti vrucom
supom,promesati i poklopiti serpu.Smanjiti temperaturu na minimum i
kuvati 20 minuta.Pripremljen rizoto sipati u tanjire,prekriti ga
dinstanim bukovacama i posuti rendanim kackavaljem.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.