|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

KORE X 2
2 kom belanca
75 gr šećera
5 gr oštrog brašna
15 gr gustina
1 kašičica C praška za pecivo
35 ml ulja
malo rendane kore limuna
VOĆNI FIL
350 gr malina (sveže ili zamrznute)
5 kašika šećera
40 gr gustina
malo vode za gustin
20 gr putera
MASKARPONE FIL
350 gr maskarpone sira
4 kom žumanca
100 gr šećera u prahu
rendana kora narandže
150 ml slatke pavlake

Rođendanska torta
Savršeno sjedinjeni ukusi :)
Kuvar: Ana RR
Vrsta jela: Deserti, Torte, Kolači, Božićna jela, Uskršnja jela, Praznična jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 4/5
Broj osoba: 16
(br. glasova 12)
Uputstvo za pripremu jela
KORE X 2
Navedeni sastojci su za jednu koru, potrebno je ispeći ukupno dve. Umutiti belanca sa malo soli pa postepeno dodavati šećer dok se ne dobije čvrst sneg. Brašno, gustin i prašak za pecivo prosejati pa dodati u belanca i lagano pomešati špatulom. Po želji dodati rendanu koricu limuna (ili par kašika lešnika). Na kraju lagano uliti ulje. Pripremiti kalup za torte prečnika 24-26cm, na dno staviti pek papir pa istresti umućenu smesu. Peći na 180 stepeni oko 15 minuta, u zavisnosti od rerne. Postupak ponoviti još jednom kako bi dobili dve kore. Po potrebi kore preliti sa malo mleka sa vanilin šećerom.

VOĆNI FIL
Maline izgnječiti viljuškom i staviti da se greju na srednje jakoj vatri. Pomešati gustin i šećer sa malo vode i zakuvati voćni krem. U još toplu smesu dodati i puter i promešati. Ostaviti sa strane.

ČOKOLADNI FIL
Slatku pavlaku staviti da se greje, kada dođe skoro do ključanja skloniti sa šporeta i ubaciti naseckane čokolade. Mešati da se čokolada lepo istopi i sjedini sa pavlakom.Dodati i jednu kašiku kisele pavlake, promešati i ostaviti da se skroz ohladi. Kada se ohladi, umutiti 150 ml slatke pavlake i umešati u fil a zatim dodati 2 kašike maskarpone fila.

MASKARPONE FIL
Mutiti žumanca i postepeno dodavati šećer i koru narandže. Kuvati na pari dok se lepo ne zgusne pa ostaviti da se ohladi. Kada je ohlađeno, dodati umućen maskarpone i malo izmiksati. Posebno umutiti 150 ml slatke pavlake pa ručno umešati u smesu sa maskarponeom.

Saveti
SLAGANJE TORTE Na tacnu staviti obruč od kalupa koji je obložen providnom folijom pa slagati sledećim redosledom kora - voćni fil - kora - čokoladni fil - maskarpone fil Prekriti providnom folijom i staviti u frižider preko noći. Sutradan ukrasiti po želji.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here