|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

SASTOJCI
250 ml mleko
20 g svežeg kvasca
3 kašike šećera
1 prstohvat so
150 ml Ulje
1 celo jaje
600 g brašna
ZA NADEV
po potrebi džem
ZA PREMAZIVANJE
1 celo Žumance
3 kapi ulja

Rolnice sa džemom
Ukusne i mekane rolnice.
Kuvar: flamingos
Vrsta jela: Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI
U mlakom mleku rastvoriti kvasac,dodati 1 kašiku šećera,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.U dublju posudu usuti brašno,dodati so,umešati nadošli kvasac.Jaje i ulje razmutiti ručnom žicom za mućenje,dodati u posudu sa brašnom,umešati 2 kašike šećera i zamesiti mekše testo.Prekriti čistom kuhinjskim krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

ZA NADEV
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na 16 delova(formirajući 16 loptica-jufkica).Svaku jufkicu rastanjiti oklagijom i gornju stranu recnuti oštrim nožem na tri mesta(ali malo,ne do kraja).Na donji deo staviti kašičicu džema.Preklopiti levu,pa desnu stranu i urolati.Pripremljene rolnice poređati u pleh obložen pek-papirom,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

ZA PREMAZIVANJE
Viljuškom razmutiti žumance i ulje i premazati rolnice.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.Gotove rolnice izvaditi iz rerne,ostaviti ih da se prohlade,servirati i poslužiti.

Saveti
Po želji,pečene i prohlađene rolnice možete posuti šećerom u prahu.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here