|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Ruske piroške sa mesom
Prelepe, prave piroške ali bez pečenja u dubokom ulju!
Kuvar: lelaigor
Vrsta jela: Predjela, Jela od mesa, Testa, Tradicionalna jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 6)
Uputstvo za pripremu jela

Pomešati prosejano brašno i kvasac, dodati šećer, so, 60g otopljenog maslaca, 2 jaja i pavlaku pa zamesiti glatko testo. Testo ostaviti da odstoji 30 minuta. Na zagrejanom maslacu propržiti sitno seckan luk i ohladiti. Mesu dodati 2 jaja , so, biber, kapar i proprženi luk pa dobro promešati. Testo podeliti na 12 hlepčića. Svaki premesiti i razvaljati na debljinu 0,5 cm, staviti po kašiku nadeva i umotati u oblik piroške. Premazati ih (i krajeve da bi se lepše zalepili) razmućenim jajetom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju.

Saveti
Kapar možete zameniti bosiljkom ili peršunom.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here