Rustik rucak sa paradajz umakom
Ukusno, jednostavno i brzo, a kao iz restorana.
Uputstvo za pripremu jela
MARINIRANI FILE
Pileci file iseci na snicle ili na kockice, po zelji. Staviti u vatrostalnu ciniju, posuti krem supu od pecuraka, zacin C, zacin C sa ukusom piletine, sok od jednog limuna i sve dobro promesati
Presuti neutralnu pavlaku odgore i sacekati 15-tak minuta da meso lepo upije.
Peci oko pola sata na 180 stepeni. Sluziti malo prohladjeno uz namazan sef odgore (senf mazati dok je vruce da bi se lepo istopio).
PARADAJZ UMAK
Prodinstati luk sa sargarepom i zacinom C i malo sitno iseckanog mesa. Kada sve lepo smeksa dodati 2 case vode i pustiti da vri 15 minuta a zatim dodati sve ostale sastojke: c Bujon, C ideja za seoski lonac, paradajz ili paradajz sok, i ostaviti da kljuca na malo tisoj vatri dok se ne dobije zeljena gustina (ukoliko volite gusci umak pustiti da se duze kuva).
Sluziti sa prethodno ispecenim pilecim fileom.
Saveti
Uz ovo jelo mozete dodati i odredjene priloge a najbolje idu makarone. Takodje, kupus salata se odlicno slaze uz sve ove ukuse.