|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Saher torta
Provereno dobar recept
Kuvar: flamingos
Vrsta jela: Deserti, Torte
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 20
(br. glasova 7)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI ZA KORU
Mikserom umutiti omekšali maslac(sobne temperature)sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.Dodati jedno po jedno žumance i sve dobro umutitu mikserom.Čokoladu za kuvanje rastopiti i dodati u smesu sa žumancima i sjediniti mikserom.Zasebno,mikserom umutiti belanca sa šećerom i lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje sa umućenom smesom.Umešati brašno i izmešati ručnom žicom za mućenje.Smesu izručiti u uljem podmazan i brašnom posut kalup(prečnika 24 cm).Peći 60 minuta na 160 stepeni(stim da prvih 10 minuta pečete sa rernom otvorenom za jedan prst-to ćete postići tako što stavite drvenu varjaču).Gotovu koru izvaditi iz rerne,okrenuti je zajedno sa kalupom na rešetku i ostaviti da se hladi 20 minuta.Oštrim nožem prepoloviti koru.

ZA PREMAZIVANJE
Marmeladu zagrejati,pa je procediti.Na tacnu za tortu staviti koru i premazati je marmeladim.Preklopiti drugom korom i okolao premazati marmeladom(ne mazati gornji deo kore,već samo okolo).

ZA GLAZURU
Rastopiti maslac sa slatkom pavlakom.Skloniti sa vatre i umešati čokoladu za kuvanje i mešati dok se čokolada ne rastopi.Vodu i šećer sipati u zasebnu šerpu,staviti na vatru i mešati dok se šećer ne rastopi.Dodati kiselu pavlaku,izmešati,pa smesu dodati u posudu sa čokoladom.Izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.Tortu odmah premazati vrućom glazurom-pustiti da glazura pada sa svih strana.Ostaviti da se glazura stegne.Tortu seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti.

Saveti
Vole je i deca,a i odrasli!


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here