Saher torta
            
            
                Provereno dobar recept
            
            
                
                    
                        
                            | Kuvar: flamingos Vrsta jela: 
                                Deserti, Torte
 Posebnosti: jelo bez posebnosti
 Vreme pripreme: 2 h
 Težina pripreme: 3/5
 Broj osoba: 20
 |      (br. glasova 7) | 
                    
                    
                                 
                
                    
                
                
                
                 
                Uputstvo za pripremu jela
                
   
                      
                    SASTOJCI ZA KORU   
                             
                    Mikserom umutiti omekšali maslac(sobne temperature)sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.Dodati jedno po jedno žumance i sve dobro umutitu mikserom.Čokoladu za kuvanje rastopiti i dodati u smesu sa žumancima i sjediniti mikserom.Zasebno,mikserom umutiti belanca sa šećerom i lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje sa umućenom smesom.Umešati brašno i izmešati ručnom žicom za mućenje.Smesu izručiti u uljem podmazan i brašnom posut kalup(prečnika 24 cm).Peći 60 minuta na 160 stepeni(stim da prvih 10 minuta pečete sa rernom otvorenom za jedan prst-to ćete postići tako što stavite drvenu varjaču).Gotovu koru izvaditi iz rerne,okrenuti je zajedno sa kalupom na rešetku i ostaviti da se hladi 20 minuta.Oštrim nožem prepoloviti koru.
                    
                      
                    
ZA PREMAZIVANJE   
                             
                    Marmeladu zagrejati,pa je procediti.Na tacnu za tortu staviti koru i premazati je marmeladim.Preklopiti drugom korom i okolao premazati marmeladom(ne mazati gornji deo kore,već samo okolo).
                    
                      
                    
ZA GLAZURU   
                             
                    Rastopiti maslac sa slatkom pavlakom.Skloniti sa vatre i umešati čokoladu za kuvanje i mešati dok se čokolada ne rastopi.Vodu i šećer sipati u zasebnu šerpu,staviti na vatru i mešati dok se šećer ne rastopi.Dodati kiselu pavlaku,izmešati,pa smesu dodati u posudu sa čokoladom.Izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.Tortu odmah premazati vrućom glazurom-pustiti da glazura pada sa svih strana.Ostaviti da se glazura stegne.Tortu seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti.
                    
                
                
                
Saveti
                
 
                    Vole je i deca,a i odrasli!