|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Salčići
Ovo je starinski tecept.Kada sam pocela redovno da ih kupujem u pekari odlucila sam da ih sama pocnem praviti.Majka mi je prosledila bakin recept.
Kuvar: mama Jo
Vrsta jela: Deserti, Kolači, Tradicionalna jela, Božićna jela, Praznična jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 4/5
Broj osoba: 12
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Mleko, jaja, sol, secer, brasno i salo, i nadosli kvasac pomesamo tako da napravimo glatko testo (ne iskoristiti sve salo, polovinu ostaviti). Od druge polovine sala opet umesiti jufke (dodati malo brasna). Raspotediti i jedno i drugo testo na oko 10 jufkica. Od svake jufke napravimo krug kao tanjiric, i redjamo naizmenicno testo pa salo, da odgore ostane testo. Od toga se razvuce velika kora i premaze sa malo sala. Razvijenu koru seci na trouglove ili kvadratice i filovati dzemom. Rernu zagrejati i peci ih na 200 stepeni oko pola sata. Posuti prah secerom kada se ispeku i sluziti.

Saveti
Za filovanje koristim pekmez od kajsije. Kolaci su preukusni.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here