|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Saran sa pirincem
Lagana i posna hrana
Kuvar: melika
Vrsta jela: Jela od ribe i morskih plodova, Posna jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 3
(br. glasova 7)
Uputstvo za pripremu jela

Proprziti sitno secen praziluk na malo ulja,dodati pirinac i naliti vode da pokrije pirinac.Staviti kasicicu vegete i kad je napola kuvan skloniti sa vatre.Pomesati,kasicicu vegete,kasicicu aleve paprike,sitno seckan persun,sitno seckan beli luk,origano ruzmarin i bosiljak.Sipati ulje i sve dobro promesati.Ociscenog sarana zaseci na nekoliko mesta,posoliti i dobro premazati pomesanim uljem i zacinima.Izruciti pirinac u vatrostalnu ili keramicku posudu i staviti sarana odozgo.Pokriti alu folijom i peci 20-tak minuta na 250 stepeni.Skloniti foliju preliti crnim vinom i vratiti u rernu dok saran ne porumeni.Prijatno.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here