Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:knjigovodja Vrsta jela:Testa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:45 min Težina pripreme:3/5 Broj osoba:8
(br. glasova 15)
Uputstvo za pripremu jelaPRVO TESTO
Priprema: u posudu prvo sipati kvasac, kašičicu šećera i malo mleka (oduzeti od ukupne količine) pustiti kvasac da nadođe.Zatim dodati ulje, mleko, brašno, so i zamesiti testo sa ajvarom. Isto uraditi i sa drugim testom. Ostaviti na toplom mestu da naraste.
DRUGO TESTO
Kada testo naraste razviti ga u krug pa ga iseći na trake sirine oko 2 cm. Uzimati naizmenično po jednu crvenu i jednu belu traku i uvijati u pletenicu. Svaku smotati u krug i poređati u tepsiju.
OSTALO
Premazati jajetom, posuti semenkama i ostaviti još deset_ak minuta da odstoji dok se zagreje rerna. Onda staviti da se peče oko 15 minuta.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.