Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:OKEAN Vrsta jela:Jela od mesa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1 h Težina pripreme:1/5 Broj osoba:12
(br. glasova 11)
Uputstvo za pripremu jelaSARME OD KELJA
mlevenu junetinu , pirinač i 2supene kasike
začin c, slatku i ljutu začinsku papriku ,
so, biber izmesati dodati 3 kasike ulja i 50gr vode pa jos jednom izmesati ,
listove kelja obariti u slanioj vodi oko 30 sekundi treba da bi se 1 list obario
obarene listove kelja preliti hladnom vodom i na svaki list
stavljati po 1 kasiku fila uviti kao klasicnu sarmu od kupusa
preliv za sarmice pola litre mleka izmesati sa 200gr kisele pavlake 100ml neutralne pavlake 1 kasiku začina c dodati persun pustiti da provri
i preliti sarmice peci na 220 stepeni oko 60minuta tepsiju prekriti alu folijom ,prijatno sluziti uz mlad sir i pecen krompir
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.