Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:Trcosava Vrsta jela:Jela od mesa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1,5 h Težina pripreme:2/5 Broj osoba:4
(br. glasova 13)
Uputstvo za pripremu jelaSEGEDIN GULAŠ
Slaninu iseckati na kocke pa prepržiti na malo ulja, dodati iseckan luk i malo dinstati. Dodati iseckano meso, pa opet malo dinstati. Dodati senf i promešati. Dodati ribanac, naliti vode da ogrezne i dodati ostale sastojke (kleku, vino, lovor, paradajz, mleveni kim, mlevenu papriku, so po ukusu, biber u zrnu). Kuvati jedno sat i po. Dodati kiselu pavlaku, promešati i po želji - ili staviti u rernu na pola sata (na nekih 200°C) ili kuvati na šporetu još pola sata.
Saveti
Kleka (šišarke kleka) se ne jedu. One služe samo za ukus.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.