Skroz čokoladna torta
Savršena :) recept je preuzet sa coolinarike.
Uputstvo za pripremu jela
KORE
Prosejati brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Posebno umutiti tečne sastojke, sve sem nes kafe koja mora biti vrela.
Pomešati suve i mokre sastojke, ručno izmešati i na kraju dodati vrelu nes kafu. Uzeti 4 čaše od 3dc i podeliti smesu.
Peći jednu po jednu u kalupu br 26, dno kalupa obložiti pek papirom.
FIL 1
Zagrejati slatku pavlaku, dodati naseckanu čokoladu i lepo promešati da se istopi. Ostaviti da se prohladi.
FIL 2
Zagrejati slatku pavlaku, dodati naseckanu čokoladu i lepo promešati da se istopi. Dodati mlevenu plazmu pa umutiti mikserom kada se prohladi.
FIL 3
Zagrejati slatku pavlaku, dodati naseckanu čokoladu i mleko u prahu, lepo promešati da se sve sjedini.Kada se prohladi umutiti mikserom.
PRELIV ZA KORE
Ugrejati mleko pa dodati med i liker (po želji).
Saveti
Redosled filovanja:
Uzeti prvu koru i poprskati je prelivom pa premazati polovinom fila 1, pa polovinom fila 3, zatim staviti drugu koru, takodje poprskati prelivom pa staviti ceo fil od plazme. Nastaviti dalje redosled filovanja sa ostalim polovinama 1. i 3. fila. Ostavite malo 1. fila za odozgo, ugrejte ga i stavite kasičicu meda i prelijte tortu. Ili ukrasite šlagom, po izboru.