Slane ružice
Ovo pecivo je vrlo dekorativno pa ce lepo ukrasiti trpezu.
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Zamesati kvasac sa malo toplog mleka i secera. Kad pocne sa radi,dodati sveostale sastojke i zamesiti glatko testo. Ako se ucini testo mekanim,slobodno dodajte jos malo brasna. Testo ostaviti da naraste. Ja licno nekoliko puta premesim testo i tako bude lepse,ali nije greska i ako to ne uradite.
NADEV
Licno,prodinstam secerac i sitno iseckane sampinjone sa malo luka,sve ostalo iseckam sitno i sjedinim. Ovaj nadev moze biti po zelji. Ja ovo volim pa ovako pracim i cesto dodajem urnebes na ovo. Dodajte ili izbacite iz nadeva sta god zelite.
ARANZIRANJE
Kao na fotografijama,razvijte testo i zatvaranjem ivica dobicete ruze. Oblikujte od testa i listice. Pre pecenja neka malo narastu,premazite ulupanim jajetom. Peci na 200c oko 20 minuta. Ja pecem u silikonu za sitne proje. Tako mi je dimenzija najlepsa i od tog kalupa su stabilne za aranziranje i serviranje.
Saveti
Moj sin mi je desna ruka. On stavlja nadev na testo i obavezno "farba" ruzice ulupanim jajetom pred pecenje. Zapravo je priprema jela za decu vrlo interesantna jer se nesto stvara. Verujem da su devojcice i vise zainteresovane jer su ruzice u pitanju.