Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaSMESA
U prvoj činiji spojite sve suve sastojke, semenke , brašno, prašak za pecivo i so.
Dodajte ulje i šolju do solju i po vode koliko je potrebno da se formira smesa.
Testo nij glatkoi trebalo bi ga mesiti dok ne prestane da se lepi za prste
Oklagijom razvucite tijesto između dva papira za pečenje. Donji papir malo pospite brašnom, kao i samo testo.
Izrežite ih na pločice ili trakice. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i stavite da se peče oko 15 minuta.
Kad se krekeri ohlade, čuvajte ih u zatvorenoj kutiji.
Saveti
Mozete izabrati brašno koje zelite.
Količina vode zavisi od vrste brašna i semenki koje odaberete. Krenite sa jednom šoljom, pa dodajte po malo vode dok ne vidite da su sastojci počeli da se formiraju u jedinstvenu smesu.
za tacan odmer koristila sam solju od 2,5 dl
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.