|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
SLATKO OD ČERI PARADAJZA
Predivno slatko u čiji ukus u početku nisam verovala...hvala mojoj dragoj prijateljici na predivnom receptu....
Kuvar: Sladja 29
Vrsta jela: Deserti, Tradicionalna jela
Posebnosti: Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 3)
Uputstvo za pripremu jela

Potrebno je da se kupi 1,3 kg čeri paradajza, jer kada se pripremi ostane 1 kg za kuvanje slatka (koliko je i potrebno). U dublju posudu staviti vodu da provri. Svaki paradajz, čačkalicom, bocnuti 2-3 puta. U provrelu vodu spuštati paradajz i posle jednog minuta vaditi, rešetkastom kašikom. Povući samo ljuspicu, vrlo lako se skida, i tako oljušteni paradajz stavljati u cediljku. Ponavljati postupak, dokle ima paradajza. Nemojte stavljati odjedanput mnogo paradajza u vrelu vodu, već samo po 6-7 komada.Prokuvani paradajz ostaviti da se ocedi, a za to vreme pripremiti sirup. U šerpu staviti šećer, naliti vodu i staviti na šporet. Kuvati dok ne počnu da se pojavljuju krupni mehurići ili kada podignete kašiku sa sirupom, a on se oteže u vidu meda. Tada ubaciti paradajz i kuvati kao svako slatko.Meni se kuvalo malo više od pola sata, zato što i paradajz pusti vodu. Pri kraju kuvanja ubaciti limun isečen na tanke krugove, vanil šećer i listove rozetle. Skuvano slatko skloniti sa šporeta, povezati mokrom krpom i ostaviti do sutradan. Narednog dana sipati u teglice i ostaviti sa ostalom zimnicom. Probajte, slatko je fantastičnog ukusa. Preko noći se paradajz napuni sokom, pa imate utisak kao da su smokve, a ne paradajz.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here