Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:likica_nis Vrsta jela:Deserti Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:30 min Težina pripreme:3/5 Broj osoba:5
(br. glasova 14)
Uputstvo za pripremu jelaSLATKO OD RIBIZLI
500g. ribizli
500gr. šecera
100 mlvode
pola limuna
2- 3 lista rozetle
Priprema:
Ribizle dobro oprati i ostaviti ih da se prosuše. Šećer špilovati sa jednom čašom vode pa kada se voda sa šećerom zgusti sipati ribizle i sve zajedno kuvati.. Slatko ne mešati, već samo protresati šerpu-levo, desno. Na ovaj način sva pena bude u sredini šerpe, pa je najbolje tokom kuvanjao sklanjati kašikom. Pri kraju kuvanja staviti rezetlu (biljka za sve vrste slatka, koja daje lep miris) i kolutove limuna. Slatko kuvati oko 15 minuta. Da bi proverili da li je slatko skuvano sipati na tacni malu količinu žitkog dela slatka i sačekati da se ohladi. Prevući kašikom preko soka i ako ostavlja trag za sobom( put )slatko je skuvano.Drugi metod je kad napunite kašiku sirupom a s nje kaplje tečnost kap, po kap a ne u mlazu.Pokupite preostalu penu protresanjem šerpe. Krpu pokvasite vodom i pokrijte slatko. Najbolje je sipati slatko tek sutradan, kad se slatko potpuno ohladi.
• .
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.