|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Slavska pogača
Pogodna za dane posta.
Kuvar: JacaTot
Vrsta jela: Testa, Posna jela, Praznična jela
Posebnosti: Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 2,5 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jela

Sjediniti mlaku vodu, šećer i kvasac, pa ostaviti da nadođe. Kad nadođe, dodati ulje i so, pa uz postepeno dodavanje brašna umesiti meko testo. Ostaviti testo na toplom oko 45 minuta da naraste. Nakon toga premesiti testo i podeliti ga na 10 jufki: jednu veću, tri srednje i šest manjih. Najveću jufku staviti u sredinu okruglog kalupa veličine 26 cm. Kalup prethodno podmazati i pobrašniti. Šest manjih jufki rukama oblikovati u valjke dužine oko 30 cm. Uplesti po tri valjka tako da se na kraju dobiju dve pletenice. Prvu pletenicu postaviti preko pogače u tepsiji. Drugu pletenicu postaviti preko prve tako da zajedno oblikuju krst. Preostale tri jufke rukama oblikovati u valjke dužine oko 70 cm pa napraviti pletenicu od njih i postaviti je oko pogače, uz obruč tepsije. Ostaviti pogaču da miruje 20 minuta, a za to vreme uključiti rernu da se greje na 180 stepeni. Pre pečenja premazati pogaču mešavinom od malo vode i ulja. Peći pogaču oko sat vremena, a pred kraj pečenja pokriti je folijom da ne zagori. Kad je gotova, poprskati je vodom, pokriti krpom i ostaviti da se hladi.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here