Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaSOK OD JABUKA I DUNJA
Jabuke dobro oprati i iseći na krupnije parčiće. Preliti sa 2 litra vode i kuvati dok ne omekšaju.posebno skuvati dunje kao jabuke. Skuvano voće ostaviti da se ohladi 4 do 5 sati , može i duže. Nakon toga ocediti voće, dodati šećer i zajedno kuvati. Kad sok provri dodati limontus i ostaviti da tiho ključaa još 10 min. sve dok nestane pena. Vruć sok sipati u vruće sterilisane flaše, zatvoriti ih i umotati u ćebe. Tako umotane da odstoje jedan dan dok se dobro ne ohladi sok. Ja obično stavljam po 200g. sećera na litar isceđenog soka, ipak zavisi od kiselosti voća.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.