|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
spagete karbonara
pravac Italija :)
Kuvar: Maraj
Vrsta jela: Testenine
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 30 min
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 2
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jela
SPAGETE KARBONARA
Testeninu skuvati u vodi kojoj smo dodali ulje i so. Dok se testenina kuva, slaninu iseći na kockice i ispržiti u tiganju. Posebno pomešati žumanca, pavlaku i parmezan i začiniti biberom. Kada je testenina skuvana, procediti je i dodati slaninu i sos od žumanaca i pavlake. Testeninu zatim nakratko vratiti na šporet i na laganoj vatri mešati dok se sos ne zgusne. Začiniti sa malo bosiljka i peršuna,odozgo naribati parmezan. Služiti toplo.

Saveti
Sos se može praviti i sa makaronama umesto špageta. Voditi računa o temperaturi kuvanja kada se špagete preliju sosom. Na prejakoj temperaturi jaja ce se ispržiti i stvoriti grudvice. Smanjiti temperaturu šporeta i na laganoj vatri 3-4 minuta mešati sos.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here