Spanska pita
Vrlo ukusna i vrlo laka pita za pripremu, moze se jesti u svako doba dana i noci i pojede se u roku od pet minuta !
Uputstvo za pripremu jela
Iseckati kisele krastavcice, crvenu papriku, sunku ili salamu i izrendati kackavalj. Sve to sipajte u jednu ciniju i ostavite na stranu.
Zatim, u jednoj posudi mikserom umutite jaja, dodajte so, ulje i mleko.
U drugu posudu sipajte obe vrste brasna i prasak za pecivo. To lagano izmesajte kasikom/varjacom. Dodajte u prvu posudu (u kojoj su umucena jaja).
Sve dobro umutite mikserom.
Na kraju, u sve dodajte iseckane krastavcice, papriku, sunku i kackavalj. Ponovo sve dobro izmesati (ovog puta-kasikom/varjacom).
Uzmite pleh, dobro ga namazite uljem i pospite brasnom.
Smesu sipajte u pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 45 minuta ili 200 stepeni 30 minuta.
Sluziti uz jogurt, kiselo mleko, pavlaku ili kefir. Moze se jesti hladna ali i topla.
Saveti
Vi mozete u ovaj recept dodati sve ono sto volite : sargarepu, slaninu i sl, a kolicinu prilagoditi svom ukusu. Isto vazi i za kolicinu soli.
Pita moze da odstoji i preko noci (dobro pokrivena krpom ili uvijena u foliju) i odlicna je i sutradan :)
Izvrsna je za dorucak, ali i za veceru.
Moze se sluziti i kao predjelo na slavljima.