|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

KORE
2 kom jaja
200 gr šećera
2 kesice vanilin šećera
220 gr brašna
30 gr kakaa
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
na vrh noža soli
240 ml mleka
120 ml ulja
100 ml vrele vode
VANILA KREM
1 litar mleka
150 gr šećera
3 kesice va
3 kašičice arome vanile
3 C pudinga od vanile
125 gr putera
2 kesice C šlaga
VOĆNI FIL
300 gr šumskog voća
170 gr šećera
2-3 kašike vode
1 kesica C pudinga od jagode ili maline
malo vode za rastvaranje pudinga
SLAGANJE
pleh u kome su se pekle kore

Šumska v(an)ila
Ovo je zapravo kombinacija dva recepta (bloody berry i kapri torte)
Kuvar: Ana RR
Vrsta jela: Deserti, Torte, Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 13)
Uputstvo za pripremu jela
KORE
Pomešati brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i so i prosejati. Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa postepeno dodavati ostale sastojke. Vrelu vodu sipati na kraju. Smesa će biti jako retka, tako treba. Sipati u pleh u koji ste stavili pek papir i peći na 180 stepeni oko 30 minuta ali paziti da se ne prepeče. Proveravajte povremeno sa čačkalicom, čim ostane suva gotovo je. Izvadite iz rerne i ostavite da se dobro ohladi. Može se ispeći i dan ranije pa sutradan pažljivo preseći testo na pola (ja to radim koncem za zube) tako da dobijete dve kore. Dimenzije pleha u kome sam pekla su otprilike 20_x_34 cm.

VANILA KREM
Puding razmutiti u malo mleka a preostalo mleko sa šećerima i aromom vanile staviti da se kuva. Kada provri sipati umućeni puding i skuvati. Ostaviti da se dobro ohladi. Omekšali puter dobro umutiti, dodati mu par kašika vanila kreme i lepo sastaviti. Zatim puter dodati u ostatak kreme i dobro umutiti. Istresti šlag u prahu i još jednom sve lepo umutiti.

VOĆNI FIL
Šećer i par kašika vode sipati u šerpicu i ušpinovati, zatim dodati voće. Ako je voće smrznuto šećer će se odmah stegnuti ali ne brinite, kako se voće bude kuvalo i ispuštalo sok tako će se i šećer ponovo istopiti. Viljuškom izgnječiti voće i kada se sav šećer istopio a voće skuvalo, dodajte razmućeni puding i kuvajte dok se ne zgusne ali da ne bude previše gusto. Ostavite da se ohladi.

SLAGANJE
Jednu polovinu kore stavite u pleh u kome su se pekle (sada bez pek papira), pa na nju naneti ohlađeni voćni fil. Preko voćnog fila naneti polovinu vanila kreme. Staviti drugu koru i premazati drugom polovinom vanila kreme. Po želi ukrasiti šlagom, čokoladom, ganash prelivom. Ostaviti preko noći da se stegne, pre služenja neka odstoji bar 20ak minuta na sobnoj temperaturi.

Saveti
Napomena: Ako želite možete uduplati voćni fil tako da ga imate za dva sloja. Ja sam imala samo 300 gr što je bilo tačno za jedan sloj.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here