|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Sunce pogača
Veoma ukusna, mekana i sočna pogača
Kuvar: lelaigor
Vrsta jela: Hleb, Testa, Deserti, Kolači, Tradicionalna jela, Božićna jela, Uskršnja jela, Praznična jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jela

Sastaviti 1dl mleka i 1dl vode, pa u tome razmutiti kvasac sa 1 kašičicom šećera i 1 kašičicom brašna. Staviti na toplo da se digne. U posudu prosejati polovinu brašna pa dodati nadošao kvasac, 2 jajeta i 1 belance, malo soli (po ukusu), preostalo mleko i vodu i promešati. Mesiti i postepeno dodavati preostalo brašno i prašak za pecivo. Mesiti dok testo ne počne da se odvaja od ivica posude. Podeliti testo na 5 jufki, pokriti i ostaviti na toplom da se digne (oko 15tak minuta). Margarin penasto umutiti mikserom. Jufke istanjiti oklagijom na veličinu okruglog pleha za pečenje (pleh mora biti malo dublji). Margarinom premazati 4 istanjene jufke i ređati ih jednu na drugu u pleh. Testo u plehu iseći na 16 delova (kao picu), pa vrh svakog trougla saviti prema ivici pleha. 5. jufku urolati pa iseći na 10 rolata, pa njih poređati u sredinu pogače. Celu pogaču premazati umućenim žumancetom i po želji posuti susamom i/ili kimom. Ostaviti da odstoji 15tak minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 180C dok ne porumeni.

Saveti
Ako dodate malo više šećera, još bolje u margarin sa kojim premazujete jufke, dobićete slatku slavsku pogaču. Ova pogača može da posluži kao hleb, pogača za slavu ili čak i poslastica.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here