|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Super strudla
mekana kao dusa
Kuvar: Srecko47E
Vrsta jela: Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 5
(br. glasova 6)
Uputstvo za pripremu jela

Sastojci • 600 grama mekog brašna • 1 čaša mlakog mleka (200 grama) • 1/2 čaše mlake vode (100 grama) • 2 kašike šećera • 25 grama kvasca • 1 šoljica ulja (50 grama) • narendana kora limuna- • 300 grama mlevenog maka • 300 grama mleka • 10 kašika kristal šećera- • 1 šoljica mleka (50 grama ) • 1 kašika kristal šećera • 50 grama margarina U dublji sud sipati brašno. Napraviti udubljenje u sredini i tu staviti izmrvljen kvasac i šećer. Naliti mlakim mlekom i ostaviti da kvasac kisne. Kada kvasac krene, dodati vodu, ulje i narendanu koru limuna. Lepo izraditi testo i podeliti ga na dva dela, tj. napraviti dve lopte. Ostaviti testo da narasta dok ne udvostruči zapreminu. Dok testo kisne, pripremiti fil za štrudlu. Na šporet staviti posudu sa pošećerenim mlekom da provri. Potom dodati mak i kuvati 4-5 minuta. U ovaj fil možete dodati 50 grama suvog grožđa, a ja ga obavezno začinim sa malo strugane limunove kore i malo cimeta. Ostaviti da se fil ohladi. Uzeti uskislo testo i razviti ga na pobrašnjenoj površini u koru debljine 1/2 cm. Koru tanko premazati uljem (ulje služi da se kora ne odvoji od fila) pa nafilovati polovinom fila. Uviti štrudlu i staviti je u veći podmazan đuveč. Tako uraditi i sa drugom korom. Obe kore premazati polovinom zašećerenog mleka i ostaviti da narasta 15 minuta. Preko jufki štrudle staviti na listiće isečen margarin. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 10 minuta. Potom temperaturu pečenja smanjiti na 200 i peći još 15 minuta. Kada se temperatura smanji, štrudlu malo premazati zašećerenim mlekom. Poslednjih 10 minuta štrudlu peći na temperaturi od 180 stepeni. Pečenu štrudlu premazati ostatkom mleka, prekriti čistom krpom i ostaviti da se prohladi, pa servirati.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here