|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

TAMNA KORA
8 kom belanca
100 gr šećera
80 gr pečenih lešnika
80 gr šećera u prahu
20 gr oštrog brašna
20 gr tamnog kakaa
1 puna kašičica C praška za pecivo
SVETLA KORA
8 kom belanca
100 gr šećera
80 gr blanširanih badema
80 gr šećera u prahu
40 gr oštrog brašna
1 puna kašičica C praška za pecivo
KREMA OD VANILE
800 ml mleka
1 kašika arome vanile
8 kom žumanaca
2 kom pudinga od vanile
40 gr šećera
40 gr oštrog brašna
200 gr bele čokolade
125 gr putera
100 gr šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
ČOKOLADNA KREMA
800 ml mleka
8 kom žumanaca
40 gr šećera
80 gr gustina
40 gr oštrog brašna
100 gr tamne čokolade
100 gr mlečne čokolade
125 gr putera
GLAZURA
100 gr Menaž čokolade
60 gr putera

Svečana torta sa lešnicima i bademima
Jedna od torti koju ćete ponosno poslužiti svojim gostima :) Recept je preuzet sa coolinarike.
Kuvar: Ana RR
Vrsta jela: Testa, Deserti, Kolači, Božićna jela, Praznična jela, Ostala jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 24
(br. glasova 13)
Uputstvo za pripremu jela
TAMNA KORA
Lešnike sameljite sa šećerom u prahu i kakaom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, i mlevenim lešnicima sa šećerom. Belanca mutite na srednjoj brzini dok malo ne zapene a zatim pojačajte brzinu i uz postepeno dodavanje šećera umutite u čvrst sneg. Lagano špatulom umešajte mlevene lešnike sa šećerom u prahu, kakaom i brašnom. U veliki pleh za pečenje (onaj od rerne) stavite pek papir pa ravnomerno rasporedite umućenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Kada se kora ohladi preseći je na pola po širini.

SVETLA KORA
Postupak je isti kao i za tamnu koru - bademe blanširati pa kada se ohlade samleti ih sa šećerom u prahu. Pomešati ih sa brašnom i praškom za pecivo. Belanca mutite na srednjoj brzini dok malo ne zapene a zatim pojačajte brzinu i uz postepeno dodavanje šećera umutite u čvrst sneg. Lagano špatulom umešajte mlevene bademe sa šećerom i brašnom. U veliki pleh za pečenje (onaj od rerne) stavite pek papir pa ravnomerno rasporedite umućenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Kada se kora ohladi preseći je na pola po širini.

KREMA OD VANILE
700 ml mleka u koje ste dodali aromu vanile i vanilin šećer stavite da se kuva. Žumanca izmiksajte sa 40 gr šećera pa im dodajte brašno pomešano sa pudingom i na kraju dodajte preostalih 100ml mleka. Kada mleko prokuva sklonite ga sa šporeta a zatim lagano, u tankom mlazu sipajt malo u smesu sa jajima konstantno mešajući. Zatim smesu od jaja sipajte u šerpu sa mlekom i stavite na šporet stalno mešajući dok se ne skuva i dobro stegne. Na kraju dodajte izlomljenu čokoladu, mešajte da se istopi pa slonite sa šporeta i stavite na fil providnu foliju da se ne bi stvorila kora. Omekšali puter izmiksajte sa šećerom u prahu. Izmiksajte i ohlađenu kremu pa joj kašiku po kašiku dodajte puter i lepo umutite. Podelite kremu na tri dela - dva veća i jedna manji koji je za ukrašavanje.

ČOKOLADNA KREMA
Potpuno isti postupak kao i za kremu od vanile samo se umesto pudinga koristi gustin. Omekšali puter izmiksajte sa šećerom u prahu. Izmiksajte i ohlađenu kremu pa joj kašiku po kašiku dodajte puter i lepo umutite. Podelite kremu na tri dela - dva veća i jedna manji koji je za ukrašavanje.

GLAZURA
Istopite puter sa čokoladom pa dodajte ulje, mešajte da se lepo sjedini. Kada se glazura malo prohladi možete je samo izliti na tortu i lepo poravnati. Ovo je samo predlog, možete ukrasiti po svojoj želji.

Saveti
Slaganje torte 1. na dno ide polovina tamne kore 2. na nju ide jedan deo kreme od vanile 3. polovina svetle kore 4. jedan deo čokoladne kreme Sve to još jednom ponoviti. Sa preostalom trećinom kreme ukrasiti tortu. Možete staviti u špric pa ukrasiti okolo a zatim na vrh istresti čokoladnu glazuru.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here