|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Svinjska dzigerica u vinu
....
Kuvar: Bibilib
Vrsta jela: Predjela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 2)
Uputstvo za pripremu jela
POTREBNO
Glavice crnog luka sitnije iseckati i prodinstati na malo ulja. Crni luk treba dinstati sasvim malo, samo dok ne zamirise tj. postane staklast.Za to vreme dzigericu lepo operite i isecite na snicle oko 1cm debljine. Nakon sto je luk prodinstan, snicle dzigerice poredjajte preko luka i na tihoj vatri przite po nekoliko minuta sa obe strane. Vinom preliti dzigericu i dinstati poklopljeno na tihoj vatri. U toku dinstanja vino ce ispariti pa ako procenite da jelo jos uvek nije gotovo moze se doliti i malo vode. Dinstanje je zavrseno kada dzigerica postane mekana i socna, a luk i vino ce stvoriti pedivan saft. Negde na pola dinstanja dzigericu zacinite sitno seckanim belim lukom, vegetom i biberom po ukusu i pospite persunom.

Saveti
Ako ne volite persun ne morate stavljati i kao prilog mozete sluziti kuvani pirinac...


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here