|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Tart sa kajsijama
Veoma interesantno izgleda...na prvi pogled kao da su jaja na oko
Kuvar: knjigovodja
Vrsta jela: Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 13)
Uputstvo za pripremu jela
KORA
Izmutiti viljuškom mast, jaje, med i šećer. U posebnu posudu sipati brašno i sodu bikarbonu, a potom umešati izmućenu smesu pa uz postepeno dodavanje mleka umesiti testo. Odložiti testo na 30 minuta u frižider, a zatim ga razviti oklagijom i prebaciti u podmašćen kalup za tart prečnika 28 cm.Testo izbockati viljuškom preko njega položiti papir za pečenje, a na papir sipati malo pirinča da se testo ne bi podiglo prilikom pečenja.Staviti pleh u zagrejanu rernu na 7-8 minuta. Nakon toga skloniti papir i pirinač pa vratiti kalup u rernu jos 2-3 minuta da se zarumeni gornji deo.

FIL
Odvojiti 100 ml mleka, u njemu razmutiti puding i čvrstin, a ostatak staviti da se kuva. Dodati šećer u mleko i margarin isečen na kockice. Kada se sve lepo istopi i mleko provri ukuvati puding i čvrstin. Vruć fil sipati preko tarta i lepo poravnati.Preko njega poredjati kajsije iz kompota. Zelatin preliti sa 3 kašike vode i ostaviti da nabubriZa to vreme 200 ml soka iz kompota staviti da se zagreje do tačke ključanja.Skloniti posudu s vatre pa umešati želatin.Kada se smesa sa želatinom ohladi i polako počne da se steže sipati je preko kajsija.Dobro ohladiti i onda posluziti

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here