Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaTIKVICE
Tikvice preseći na pola i izdubiti - u slučaju da imate baš, baš velike tikvice kao što sam ja imala. Kod srednjih,tikvice narezati na komade visine 5 cm i izdubiti.
FIL
Prodinstati crni i beli luk na maslinovom ulju. Dodati meso, malo propržiti a zatim dodati namočeni pirinač, raštiku i koprivu, C začin, biber i mešati. Dodati sitno iseckan paradajz, sve izmešati i napuniti tikvice. Staviti ih u dublji pleh/tepsiju/peku/vatrostalnu, prekriti folijom, peći na 250 stepeni oko sat vremena. Pred kraj skinuti foliju, posuti odozgore sa kozjim sirom i zapeći.
UMAK
Ja nisam pravila umak za oko tikvica ali ko želi i voli:
pomešati paradajz pire sa sitno iseckanim crnim lukom i sadržajem tikvica koje smo izdubili, začiniti i sipati oko tikvica pa zatim peći.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.