Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaSASTOJCI
Odvojiti žumanca i belanca. Žumanca penasto umutiti sa fruktozom/šećerom, ja to uradim u staklenoj posudi zato što fil skuvam u mikrotalasnoj rerni. Ovako.
Staviti umućenu smesu u mikrotalasnu rernu na 750 W na 1,5 minut. Kad otvorite pećnicu, promešajte, treba da se malko zgusne. Vratite u pećnicu na još tri/četiri kruga, masa će početi da se podiže i raste. Ponovo promešajte. I najzad treći put, još jednom da se podigne i tad je gotovo. Masa se lepo zgusnula. Ohladite je.
U mlako/prohlađeno dodati sir, mikserom izmešati. U ovu smesu lagano varjačom umešati sneg od belanaca. Fil je gotov.
Na dno manje dublje posude ređati keks koji smo namakali u mleko u koje smo rastvorili nes kafu. Preko njega premazati pola fila. Posuti kakaom. Dodati drugi red namočenog keksa, premazati drugu polovinu fila i posuti kakaom.
Saveti
Idealno je da bar dva sata odstoji a najbolje ako prenoći da keks skroz omekša.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.