|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Tortilje by me
Njami tortiljice
Kuvar: Trcosava
Vrsta jela: Jela od povrća, Jela od mesa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 3
(br. glasova 14)
Uputstvo za pripremu jela
PRIPREMA
Meso iseckati na tanke trakice, pa pomešati sa začinima za meso i uljem. Ja lično stavljam origano, začinsku so, alevu papriku i curry. Postoje ovde i gotovi začini za recimo giros - može i to. Ostaviti da malo odstoji dok se sprema povrće. Papriku iseckati isto na trakice, čeri paradajz na četvrtine (u nedostatku čeri paradajza, može i običan - njega iseckati na kockice), kukuruz i pasulj ocediti i isprati, masline iseckati isto na četvrtine, mocarelu naseckati po želji (trakice, kockice). Kačkavalj narendati. Ispeći meso na teflonskom tiganju bez dodavanja ulja (stavili smo ulje u samo meso). Tortilje pre nego što podgrejete, malo preći mokrom rukom i grejati po par sekundi - da omekšaju. Ne grejati sve od jednom, već zagrejati tortilju, premazati dipom, naređati sastojke, pa saviti tortilju. Zakačiti čačkalicom i uviti u foliju. Zagrejati rernu na 200°C i zapeći tortilje za nekih 20 minuta.

Saveti
Tortilje uvek savijam kao na slikama. Nema curenja i ispadanja. Uvek ih isto uvijam u foliju jer se onda ne presuše. U nedostatku salsa dipa, napravim gvakamole sos. U slučaju da ni njega nemam - uvek možete pomešati kiselu pavlaku sa malo senfa i dodati začine. Ko voli, može da doda i luk naseckan na trake. Može se praviti i sa mlevenim mesom, a može i bez mesa. Meni su najlepše bez mesa :)


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here