Tri leće
Ne morate da idete u poslastičarnicu,napravite kod kuće .....ukus je isti
Kuvar: knjigovodja
Vrsta jela:
Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 8
|
(br. glasova 13)
|
Uputstvo za pripremu jela
KORA
Margarin ili maslac umutiti penasto, dodati šećer, jaja i vanilin šećer. Mutiti mikserom velikom brzinom dok ne postane glatka i kremasta smesa. Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i malo soli. Izmešati i sipati u pleh dimenzije 22x33cm. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.Kada je kolač pečen ostaviti ga oko 30 minuta da se prohladi.
PRELIV
Izmešati kondezovano mleko, slatku pavlaku i mleko. (sve hladno, ne treba da se greje).Izvaditi koru iz tepsije, pola smese od mleka sipati u tepsiju. Koru izbockati viljuškom pa je polako spustiti u mleko. Preko kore preliti ostatak mleka. Ostaviti u frižider da kora upije mleko.
KARAMEL PRELIV
Karamel preliv. Šećer i vodu zagrevati na umerenoj temperaturi dok se šećer skroz ne istopi i postane karamelizovan. Ovo je jako važno da ne dodajete druge sastojke dok šećer ne postane crvenkasto staklast bez grudvica. Skloniti sa vatre i dodati margarin ili maslac. Izmešati, vratiti na vatru i dodti VRELU slatku pavlaku i malo soli. Dobro izmešati i staviti da se krčka na umerenoj temperaturi, povremeno mešati, oko 5 minuta. Ostaviti karamel da se malo prohladi, on će se malo zgusnuti kad se ohladi. Prohladjen karamel preliti preko kolača.
Saveti