Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaTULUMBE
Vodu, mleko i ulje staviti da provri. Skloniti sa vatre i dodati svo brasno, dobro izmesati i ostaviti da se ohladi. U potpuno ohladjenu masu dodati prethodno umucena jaja sa praskom za pecivo. Umutiti rucno, kad se masa sjedini puniti spric za tulumbe. Tulumbe redjati u pleh oblozen papirom za pecenje, ali voditi racuna o razmaku izmedju da se ne slepe. Peci na 180 stepeni oko 30-ak minuta dok ne porumene.
Pecene tulumbe preliti hladnim sirupom.
SIRUP
U litar vode sipati kilogram secera i pustiti da provri. Kad provri samo malo smanjiti jacinu ringle i ostaviti da kuva jos dvadeset_ak minuta.
Skinuti sa ringle i ohladiti.
U sirup se moze i dodati par kolutica limuna po zelji.
Saveti
Meni se cinilo da mi sirup nikako nije dobio zeljenu gustinu ali se jako lepo zgusnuo kad se ohladio.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.