Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaKREM
Prvo se pravi krem.
Mleko zagrejati na umerenoj vatri, zajedno sa šećerom, cimetom i limunovom korom.
U činiji umešati žumance sa kukuruznim skrobom.
Kada mleko provri, skinuti sa vatre, ostaviti malo da se ohladi, a zatim sipajte malo po malo u posudu sa žumancetom sve vreme mešajući.
Vratite na blagu vatru i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne formira krem.
BISKVIT
Zatim se pravi biskvit.
Umutiti jaja, maslac i kvasac u posudu. Polako dodavajte brašno i mešajte da se ne stvore gromuljice.
Zatim lagano dodajte mleko i mešajte dok se ne formira testo.
Testo ostavite da miruje oko 10 minuta. Rastanjite ga i isecite trouglove.
Na sredinu svakog stavite 1 kafenu kašikicu krema. Urolujte svaki trougao od baze prema vrhu tako da krem ne može da iscuri.
Poređajte pecivo na pleh pokriven papirom za pečenje i svaki pojedinačno premažite uljem. Prekrijte ih čistom krpom i ostavite da narastu na duplu veličinu.
Pecivo peći u vrelom ulju u dubljoj posudi dok ne postane zlatno-braon boje. Vaditi na papir da se osece od ulja.
Tako vruće urolovati u mešavinu šećera i cimeta.
Služiti kad se ohlade.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.