Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaCUFTE
Stavite mleveno meso u posudu i dodajte isceđenu sredinu od hleba, rendani kackavalj i sitno seckanu slaninu.Dobro izmešajte. Dodajte jaje, C zacin, so i biber i sve povežite sa malo brašna. Stavite smesu u frižider na pola sata i od smese pravite cufte.
Stavite šerpu punu vode na sporet. Kada voda provri posolite je i polako spustajte ćufte. Kada se meso skuva izvadite ih.
BESAMEL SOS
U šerpici istopite puter, dodajte brašno i mleko i uz stalno mešanje kuvajte sos.
I JOS
U činiju, koja će ići u rernu, na dno sipajte sloj sosa, zatim stavite kuvane ćufte, zalijte sve sosom. Preko narendajte kackavalj i pospite rendanim parmezanom. Peci na 200C dok ne porumeni.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.