|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Zapečene tikvice
I ukusno i zdravo !
Kuvar: aleksandrici
Vrsta jela: Jela od mesa, Povrće, Tradicionalna jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jela
ZA PRELIV :
Na ulju prodinstati sitno sečen crni luk,da dobije zlatno žutu boju.Dodati iseckanu šargarepu i dinstati zajedno sa lukom.Ztim dodati mleveno meso,grašak i kukuruz šećerac.Sve sjediniti varjačom,posoliti,pobiberiti i dodati začinsko bilje.Kad se smesa izjednači dodajte unutrašnji deo izdubljenih tikvica.Krčkati na laganoj vatri 5-6 minuta pa sklonite sa šporeta dok pripremite tikvice. Tikvice očistite,oljuštite i presecite uzdužno na polovinu.Poređati u pleh u kome će se peći pa svaku tikvicu napuniti pripremljenim filom.Jaje umutite viljuškom,dodajte pavlaku ,izrendani kačkavalj pa sve zajedno sjedinite.Po jednu kašiku pripremljenog nadeva staviti na svaku tikvicu.Peći na 200 C 45 minuta. Izvadite iz rerne i dekorišite peršunovim listom.Uživajte u divnom ukusu. Prijatno !

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here