Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaTESTO
Otopiti kvasac u mleku sa šećerom.
Dodati veći deo brašna i ulje i zamesiti testo ručno ili mikserom, nastavci za testo. Testo treba da bude kompaktno i da se odvaja od posude. Zato po potrebi dodajte ili brašno ili mleko.
Testo namažite sa kašikom ulja i ostavite da odmara 10 minuta.
Testo podelite na loptice veličine većeg jajeta i oblikujte ih u jajasti oblik.
Makazama zasecite 2 puta uz testo da se dobiju uši.
Čačkalicom probušite prednji deo za oči i ubacite po 2 zrna bibera.
Zeke stavljajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Premažite ih jajetom pomešanim sa malo ulja.
Nije potrebno da čekate da narastu jer testo već nadodje dok ih pravite.
Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 200 C stepeni dok ne porumene, oko 20 minuta.
Saveti
Deca mogu da učestvuju u pravljenja zeka jer mogu da valjaju testo u jajasti oblik. Kasnije mogu da ubace zrna bibera za oči pa čak i da ih poslažu u pripremljen pleh. Oduševiće se učestvovanjem u pravljenju ovih simpatičnih zeka koje mogu kasnije i da pojedu kao mali sendvič ako ih nafilujete slanim ili slatkim namazom.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.