|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Zele bombone
Domace
Kuvar: Bibilib
Vrsta jela: Deserti
Posebnosti: Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 2,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 20
(br. glasova 6)
Uputstvo za pripremu jela
PRIPREMA
U serpu sipamo 2 litra vode. U drugoj ciniji razmutimo sa preostalim litrom(vode) prvo samo stirak a onda dodamo i secer razmutimo i sipamo u vodu u serpi kad prokljuca. Mesamo neprestano 1 sat. Zatim dodamo limuntus i nastavimo da kuvamo jos jedan sat uz neprestano mesanje. Zovite kod sebe drugarici, kumu ili mamu kao ja da vam pomogne jer ce vas ruke zaboleti. Dok vam neko mesa :) vi spremite 6 kesica za zamrzivac rasecite ih i namazite sa malo ulja i to tako sto cete namastiti malo ruke i samo blago predjite po kesama. Poredjajte kese na stolu jer cete morati brzo da radite. Pred kraj kuvanja umutite belanca u cvrst sneg bez secera. Proverite dali vam je masa dosta kuvana tako sto cete kanuti na hladan tanjiric malo mase i sacekajte da se ohladi ako je dosta tvrdo pripremite 3 iste cinije i sipajte u svaku da bude isto mase, a ostavite i u serpi koju cete ostavite na ugasenoj ringli. U ove tri cinije stavite tri razlicite esencije-boje i dobro promesajte. Sipajte masu na najlon i razvucite u pravougaonik iz svake cinije napravite dva rolata znaci imate ukupno 6. Dok vi razmazujete po najlonima vasa pomocnica nek umesa belanca u serpu i onda podelite ovu belu masu na svih sest rolata i odmah uvijte uz pomoc najlona rolate...

Saveti
Mozete praviti i u pola mere,stim sto kuvate 1h i mozete da u ta sest rolata stavite sest boje,ja sam ovaj put cetri...


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here