Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:nikiteki Vrsta jela:Hleb, Testa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1 h Težina pripreme:2/5 Broj osoba:6
(br. glasova 6)
Uputstvo za pripremu jelaPRIPREMA TESTA
Kvasac i kašiku šećera potopite u toplu vodu i ostavite da nadođe. U vanglicu sipajte brašno, dodajte nadošao kvasac, toplo mleko, so, ulje i zamesite mekše testo. Ostavite da kisne oko pola sata. Naraslo testo istresite na radnu površinu, lagano premesite i odvojte 6 loptica.
Oblikujte zemičke, poređajte ih u margarinom podmazan i brašnom posut pleh. Prekrijte krpom i ostavite pola sata da odstoje pre pečenja. Premažite ih četkicom sa mlakom vodom i pospite susamom. Zemičke pecite u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od 220 stepeni oko 20 minuta. Pečene odmah premažite margarinom.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.