|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Žerbo kocke
Tradicionalan kolač koji ostavlja bez daha!
Kuvar: lelaigor
Vrsta jela: Deserti, Kolači, Tradicionalna jela, Praznična jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 17)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
U toplo mleko umešati šećer i razmrviti kvasac pa pustiti da se digne. U činiju staviti prosejano brašno, margarin i mleko sa kvascem pa umesiti glatko testo koje se podeli na 3 dela. Pustiti da se testo diže na toplom oko pola sata.

NADEV
U međuvremenu pomešati orahe sa šećerom. Namazati i brašnom posuti tepsiju. Razvaljati 1. komad testa, staviti ga u tepsiju, namazati s pola količine marmelade, posuti s pola mešavine oraha i šećera i po želji pokapati s nekoliko kapi ruma. Tako ponoviti i s drugim delom testa, a odgore staviti treći deo. Pustiti da se diže 20-30 minuta. Peći 40-45 minuta, u zagrejanoj rerni na 180C.

GLAZURA
Deset_ak minuta pre nego što je kolač pečen početi sa glazurom. Na laganoj vatri otopiti čokoladu, dodati mleko i šećer pa mešati dok se ne dobije glatka smesa, a onda dodati margarin. Glazuru preliti preko toplog kolača.

Saveti
Kolač je jednako lep ako se pravi sa mlevenim lešnicima, a ako želite baš da eksperimentišete koristite pekmez!


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here