|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Zerbo kocke
Starinski recept za preukusan kolac.
Kuvar: mama Jo
Vrsta jela: Deserti, Torte, Kolači, Tradicionalna jela, Praznična jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 12
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jela
KORE
Mleko smlaciti i izdrobiti kvasac u njemu. Sacekati da se kvasac razidje, za to vreme u drugoj posudi pomesati brasno i prasak za pecivo. Umesati mast sa secerom pa dodati brasno i prasak za pecivo, a potom i kvasac i mleko. Zamesiti testo i podeliti na tri dela.

FIL
Pleh pripremiti za pecenje, staviti papir za pecenje odole na koji ide prva kora od jednog dela testa. Koru ne morate ravijati oklagijom moze se lepo oblikovati utiskivanjem pomocu kasike. Preko kore premazati pekmez, zatim posuti orasima i secerom; zatim utianuti drugu koru od drugog dela testa i opet premazati pekmezom, posuti orasima i secerom. Odgore ide treca kora. Peci u zagrejanoj rerni oko 20tak minuta. Pre pecenja pozeljno je da kolac na sobnoj temperaturi odstoji jedno pola sata.

GLAZURA
Izlomljenu cokoladu i maslac rastopiti u mleku na laganoj vatri. Posuti preko kolaca. Seci kada se kolac ohladi.

Saveti
Ponekad pravljenje kora za ovaj kolac ume da oteza stvari ako vam je nezgodno utiskivanje kasikom, mozete iseci pek papir u velicini pleha gde pecete i na njemu oblikovati koru koju samo prebacite u pleh.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here