|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

IZABRANI NAJBOLJI NA KONKURSU „DVA LICA SUNCA“

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 19.3.2020
Dvadeset škola osvojilo UV indikatore, pet odeljanja izlet, a jedno odeljenje očekuje nagrada u iznosu 250 000 dinara za opremanje učionice
Ključne reči:

image
/11


Nakon mesec i po dana marljivog angažovanja učiteljica i učitelja i đaka nižih razreda osnovnih škola širom Srbije i mnogo pristiglih kreativnih radova na temu odgovornog ponašanja na suncu, izabrani su najbolji radovi na konkursu “Dva lica sunca” koji školama i đacima donose vredne nagrade.


Cilj kampanje „Zaštita za sve” u okviru koje se organizuje konkurs “Dva lica sunca” je podizanje svesti dece o važnosti zaštite od sunca za njihovo zdravlje sada i u budućnosti. U skladu s tim, glavna nagrada konkursa je dvadeset UV indikatora, koji pokazuju trenutnu jačinu UV zračenja i odgovarajući način zaštite od sunca.

UV indikatore, koji će biti postavljeni na vidno mesto na ulazu škola, na konkursu su osvojila odeljenja osnovnih škola: “Prva vojvođanska brigada” i “Ivan Gundulić” iz Novog Sada, “Milica Pavlović” i “Vuk Karadžić” iz Čačka, “Dositej Obradović” iz Kruševca, “Mile Dubljević” iz Lajkovca, “Stari Grad” iz Užica, “Knez Lazar” iz Lazarevca, “Sveti Sava” iz Batočine, “Sveti Sava” iz Sremske Mitrovice, “Nikola Tesla” iz Novih Banovaca, “Svetozar Marković” iz Vranja, “Dimitirije Tucović” iz Čejetine, “Ljupče Španac” iz Bele Palanke, “Petefi brigada” iz Kule, “Vera Blagojević” iz Banje Koviljače, “Stanislav Binički” iz Kruševca (Jasika), “Bratstvo i jedinstvo” iz Vrbasa (Kucura) i dve škole iz Beograda “Boško Palkovljević Pinki” (Zemun) i Borislav Pekić (Novi Beograd). Nagrađene radove je izabrao stručni žiri koji čine predstavnici Eucerin Srbija, Fond B92 i marketinške agencije FCB Afirma.

 

uv indikator


Uz podršku edukatora kampanje „Zaštita za sve", stručni žiri je izabrao i pet najboljih radova učiteljica. Njihova odeljenja su na osnovu toga nagrađena jednodnevnim izletom. Ovu nagradu osvojile su učiteljice: Sanja Prodanov, OŠ “Miloš Crnjanski” iz Žablja, Svetlana Paunović OŠ “Ivo Lola Ribar” iz Velikog Gradišta, Dragana Aleksić, OŠ “Vuk Karadžić” iz Negotina, Romana Bulić, OŠ “Mihajlo Pupin” iz Idvora i Marija Milovanović, OŠ “Stefan Nemanja” iz Niša.

Izlet za ovih pet odeljenja će biti naknadno zakazan u skladu sa aktuelnom situacijom i ritmom rada osnovnih škola. Tokom izleta, ovih pet odeljenja će imati priliku da učestvuju na takmičenju na temu odgovornog ponašanja na suncu, a odeljenje koje pobedi osvojiće nagradu za opremanje učionice u vrednosti 250 000 dinara.

Konkurs „Dva lica sunca” sprovodi se drugu godinu za redom u okviru kampanje “Zaštita za sve”, koju organizuju Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Rok za predaju konkursnog materijala istekao je 7. marta 2020. godine.

Lista izabranih škola, odeljenja i učitelja i detaljne informacije o konkursu dostupne su na sajtu www.zastitazasve.rs.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Nadutost – prolazna pojava ili ozbiljan pr...
Da li ste ikada osetili neprijatnu nadutost ili imali problema sa viškom gasova u stomaku?
8
Matične ćelije i klinička ispitivanja
Razna oboljenja nas danas okružuju. Komšije, prijatelji, kumovi, rođaci... skoro svaka osoba može da se seti nekoga iz n...
6
Besplatni dermoskopski pregledi kože 29. jula
Specijalna ordinacija biće postavljena na početku šetališta na Adi Ciganliji (sa novobeogradske strane), a za pregled ni...
6
Reč stručnjaka – Da li je dovoljan samo an...
Znamo da će nam svaki lekar uz antibiotike neizostavno prepisati i adekvatan probiotski preparat. Zašto je tako, objašnj...
4





Lubenica
Prema istraživanju italijanskih naučnika aminokiselina citrulin koju sadrži lubenica poboljšava cirkulaciju i može ublaž...
Nadutost – prolazna pojava ili ozbiljan pr...
Da li ste ikada osetili neprijatnu nadutost ili imali problema sa viškom gasova u stomaku?



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here