|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Moja priča o čudesnom hotelu Ramonda

Mama Suzana, 20.4.2020
Ovo je hotel koji potpuno obara s' nogu, hotel u kome niste "samo" gost, već čovek - uvek dobrodošao. Hotel u kome je odmor prioritet, a posle dobrog odmora odlučujemo bolje i osećamo se bolje.

image
/11



Početak marta 2020., planina Rtanj, Srbija.


Dok stameni gorostas svojim vrhom para nebo nad Soko Banjom, zadivljeno stojimo ispod Šiljka i dišemo mistiku, dišemo slobodu.
Da nam je neko rekao da ćemo samo par dana kasnije sedeti u karantinu beogradskog stana, ne, ne bismo mu poverovali. Ipak, desilo se, pandemija nas je zarobila, gradove, države, čitav svet.
Odbijam da se odreknem slobode, te s toga vraćam se u mislima na Rtanj... 


Na pragu smo proleća, šetamo podno Rtnja netaknutom prirodom, kroz tišinu koju para samo mali brzak spuštajući se ka Boljevcu, kraj puta koji u drugom pravcu vodi za Soko Banju, prolazeći pokraj Ramonde. Vazduh je svež, čist, rezi, vetrovi se kažu ovde prelamaju praveći ružu vetrova. Još je prohladno, ali najavljuju lepo vreme narednih dana, što nas raduje. Stigli smo jutros u Ramondu, narednih par dana su samo naši, i obećavaju, jer prvi utisci su - očarani smo hotelom, očarani smo predelom oko hotela, aurom lepote i čistote.

Iako smo čuli iz priča da je hotel Ramonda nešto zaista posebno, tek kada stigosmo postadosmo svesni, da oni što su pričali, nisu preterivali. A znajte, ne preteruje ni ocena na Bookingu - 9,9.

Ramonda, divlja i pitoma u isto vreme, baš kao i Rtanj koji, izdižući se iznad hotela sa svojom crnogoričnom šumom, daje okolišu čudesno divlju notu. Boravak na Rtnju osvežava. Na njemu misli teku drugačije, lakše, opažaju se detalji koji se inače previde. Na njemu nikada niste u žurbi i to je divno. Pratimo ga pogledom ...smenjuju se guste šume i kameniti predeli, sve do vrha Šiljka koji se beli sa tek pomalo snega. Jer proleće samo što nije...


Bajkovit hotel Ramonda, divno uklopljen u ovu neverovatnu prirodu, rekoh već, ostavlja bez daha. Centralni deo, sa lobijem, restoranom, recepcijom, potpuno je okupan svetlom, zahvaljujući velikim staklenim površinama koje otvaraju prostor, istovremeno povezujući drvo i kamen, prirodne materijale koji dominiraju hotelom. Na recepciji nas dočekuju sa širokim osmehom, a taj osmeh i toplo srce nas prati tokom čitavog boravka, od strane svakog člana osoblja - počev od Ivane, Irene i Vlade na recepciji, Milene u marketingu i prodaji, preko vrednih mladih ljudi u restoranu, pa do sobarica koje će sa vama uz osmeh podeliti i po neku zanimljivu priču o Rtnju i rtanjskom čaju. Jako nam je drago što smo upoznali i gospođu Jadranku, damu koja pleni optimizmom, energijom, koja prozbori sa svakim gostom i svakim detetom bez izuzetka, uvek nasmejana i stekli smo utisak, uvek puna novih ideja.

Prijavljujemo se i smeštamo, i naš odmor o kome sanjamo može da počne! Apartman je komforan, svetao i obojen toplinom drveta, sa pažljivo osmišljenim detaljima koji svojom kombinacijom čine idealan sklad, ambijent i atmosferu. Ono što primećujemo je i da je prostor izuzetno čist i vrlo pametno i praktično iskorišćen, istovremeno potpuno podređen uživanju onoga ko u njemu boravi. Apartman izlazi na divnu prostranu terasu, kao stvorenu za čitanje i uživanje u zvucima prirode. U sklopu apartmana su kupatilo sa toaletom i još jedan toalet, sjajna stvar za nas sa više dece. Kupatilo je moderno, opremljeno fenom, prirodnim sredstvima za negu, bade mantilima, a kuhinja takođe u svom sklopu ima sve što vam je neophodno, uključujući i aparat za kafu i mini bar koji se svakodnevno dopunjuje bez dodatnog plaćanja.

 
TV koji može da se gleda čas u jednoj čas u drugoj prostoriji, deci je prava atrakcija.

Sin se na prvi pogled zaljubljuje u svoj kutak sa krevetom na sprat, to je sada samo njegova teritorija, koju osvaja sa knjigom u rukama, prethodno pozajmljenom iz hotelske bibloteke. Naš krevet je u odvojenoj prostoriji pored, a za najmlađu princezu koja je godinicu napunila samo par dana pre našeg odmora na Rtnju, pripremljen je i namešten krevetac za bebe. I da vam šapnem - u Ramondi se spava kao na peni od oblaka ...udobni jastuci, mir, vazduh koji opija ...


A kada već spomenuh biblioteku, jedan savet - kada krenete put Rtnja i hotela Ramonda nemojte pakovati niiiiišta za čitanje! Videćete i sami, u Ramondi vas čeka preko 3.000 sjajnih naslova, knjiga, slikovnica...Među delima Mome Kapora, Puškina, popularne beletristike, pa čak i bogate kolekcije stripova, naćićete sigurno nešto za sebe. Prilažem i dokaz - knjige se vole od malih nogu, a u pozadini, pravo blago.

Uz biblioteku je i kutak za igru za mlađe klince poput naših, u kojem su se sjajno zabavljali uz omiljene
Ekostep kockice i autiće. Za nešto starije klince i klinceze, na spratu hotela je igraonica sa sonyjem. 


 
A nakon odmora i čitanjca, pravo na kupanjac, i to kakav! Nama je na raspolaganju, u okviru Ramonda Wellness & SPA, bio fantastičan zatvoren bazen sa panoramskim prozorima, toplom vodom i velikom hidromasažnim kadom, a na bazenu nas je dočekivalo nasmejano osoblje, kao i posluženje - raznovrsno voće i kafa. Gostima su na raspolaganju još i sauna, zatim savremeni Fitnes centar opremljen spravama za vežbanje, kao i usluga masaže, a ukoliko Ramondu posetite leti, doživećete posebno iskustvo plivanja u veštačkom jezercetu u kojem se voda prečišćava prirodnim putem bez hemije, samo uz pomoć specijalnih biljaka. 

Novitet hotela je i mogućnost vožnje biciklima, te se i mi prepustimo vožnji Rtanjskim stazama zdravlja i relaksacije, ovo nam je zapravo bila prva porodična vožnja, i uživali smo!

Naš sinak (inače ozbiljan mršavko koji, pa i ne voli baš da jede), vratio se iz Ramonde teži za kilogram i po. Pa naravno da je tako, kada su ga posle šetnje rtanjskim stazama, posle plivanja i vožnje bicikla čekali svakog dana domaći jogurt i kiselo mleko, pite, gibanice, bezbroj vrsta salata, jela od mesa i ribe, domaćeg povrća, kao i mnogobrojne poslastice. Počelo je da nam jede starije dete, ali i mlađe - princeza je zaboravila na blendano nakon što je probala nezaboravne ukuse i razne gurmanluke kuhinje koju predvodi Miloš-šef kuhinje. O kilaži nas-roditelja, nakon Ramonde, ne bih sada ... ;)


I, šta da kažem što već nisam ...  ovo je hotel koji potpuno obara s' nogu, hotel u kome niste "samo" gost, već čovek - uvek dobrodošao. Hotel za svakoga, za porodice i parove. Hotel u kome je odmor prioritet, a posle dobrog odmora odlučujemo bolje i osećamo se bolje. 
Vidimo se ponovo, čudesna Ramonda!

Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto su mame čarobna bića?
Ima nešto potpuno čarobno u mamama. Imaju snage za dete kao tri lava, dva vola, četiri geparda i krdo bizona zajedno. Al...
7
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
3
Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...
3
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
3





HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
Porodični odmor na Zlatiboru? Apsolutno!
Danas...da nije naših planina, da li bi naša deca uopšte znala šta je sneg? Da li bi doživela spust niz zabelelo brdo, m...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here